Shadow
Slider

 

Με το βλέμμα στο αύριο

 

Έχοντας περάσει όλη την ζωή μου παρατηρώντας τους κατά καιρούς «πρωταγωνιστές» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λόγω του επαγγέλματος του πατέρα μου, Διευθυντή της εφημερίδας ΑΧΑΡΝΑΪΚΗ, ένα και μόνο ερώτημα ζυμωνόταν μέσα στο μυαλό μου.

Το ερώτημα αυτό αφορούσε τον λόγο, για τον οποίο ένας Δήμος, όπως είναι οι Αχαρνές, με τόσες ευκαιρίες και δυνατότητες που τον χαρακτηρίζουν, στο βάθος των ετών, αντί να αναπτύσσεται και να ευημερεί, σήμερα έχει καταλήξει να αγωνίζεται μόνο για την επιβίωση του…

Η απάντηση δεν είναι απλή, αλλά η λύση είναι προφανής. Θα πρέπει ο καθένας από εμάς να αναλάβει ουσιαστική δράση και ως ενεργός πολίτης να μεριμνήσει για την βελτίωση και την ευημερία της διαβίωσης του και κατ’ επέκταση της πόλης του.

Η παραπάνω παραδοχή με οδήγησε στο να υπάρχω σήμερα ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην παράταξη «Αχαρνές Αλλαγή Τώρα» με επικεφαλή τον Θεόφιλο Αφουξενίδη. Τα οράματά του συνάντησαν τα δικά μου, στον όρο «Κοινωνία Πολιτών», ένας όρος που επικρατεί και αποτελεί και ενδεδειγμένο τρόπο ζωής παγκοσμίως.

Η «Κοινωνία Πολιτών» αναφέρεται σε συλλογικές δράσεις ατόμων εντός της κοινωνίας μας, δηλαδή Τοπικούς Συλλόγους. Μέσα στους εκάστοτε Τοπικούς Συλλόγους τα άτομα, τα οποία αποτελούν την κοινωνία μας, ενώνονται υπό την σκέπη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Με τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό παράγεται φως και απομακρύνεται το σκότος της εσωστρέφειας, του διχασμού, ακόμη και της εγκληματικότητας. Αυτό είναι λοιπόν το απαραίτητο στοιχείο που πιστεύω ότι χρειάζεται ο Δήμος μας, ώστε να επέλθει επιτέλους μια αλλαγή.

Όραμα μου είναι ο Δήμος Αχαρνών, αξιοποιώντας τους ποικιλόμορφους Τοπικούς Συλλόγους που διαθέτει, είτε Πολιτιστικούς, είτε Αθλητικούς, να αποκτήσει υπερτοπικότητα και να αποτελέσει πηγή φωτός και εξέλιξης για όλους τους κατοίκους του, ξεκινώντας και επενδύοντας στις νέες γενιές, οι οποίες αποτελούν και το μέλλον του. Οι νέες γενιές, δηλαδή τα παιδιά μας, νιώθοντας ότι ανήκουν σε μία ομάδα και ότι μέσω της ομάδας αυτής δημιουργούν και προσφέρουν σε ολόκληρη την κοινωνία, κοινωνικοποιούνται και αποκτούν τις απαραίτητες βάσεις και γνώσεις για να ευημερήσουν και να εξελιχθούν στην πορεία της μετέπειτα ζωής τους, ως ενήλικες.

Η υλοποίηση του οράματος μου αυτού, θεμελιώνεται αφενός στην διενέργεια ειδικών προγραμμάτων, τα οποία θα μετατρέψουν τα σχολεία σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης των νέων, αφετέρου και στην αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων Τοπικών Συλλόγων και ομάδων εθελοντών, που δυστυχώς βιώνουν την εγκατάλειψη και τη αδιαφορία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσπαθώντας να επιβιώσουν και να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις προς όφελος όλων μας.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν μία Δημιουργική Κοινωνία Πολιτών η οποία αποτελεί αναγκαιότητα  για τη ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου μας. Το τρίπτυχο Αθλητισμός – Παιδεία – Πολιτισμός, αποτελεί το γενικότερο όραμα μου και  ταυτίστηκε με αυτό του υποψήφιου Δημάρχου Θεόφιλου Αφουξενίδη, στο πλευρό του οποίου θα συμμετέχω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις επερχόμενες εκλογές.

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Slider
previous arrow
next arrow
Slider